10.000

10.000 dage. Så lang tid er der til jeg skal på pension. Et godt rundt tal. Det lyder ikke af så meget, så jeg tror at det er på sin plads at fejre det. Jeg glæder mig lidt til det;-) Men… Oversætter jeg det til 30 år og lige knap 5 måneder lyder det straks af mere. Og det er også kun hvis jeg går på pension allerede som 67-årig…

Samfundet regner med at jeg først skal pensioneres når jeg er 71-72. Så for at gå på pension tidligere, skal der spares lidt ekstra op. Og det har jeg lagt budget efter. Men kan jeg holde mig til budgettet? Og kommer jeg overhovedet til at gå på pension som 67-årig? Eller skal jeg på pension tidligere eller senere?

Det afhænger vel af flere faktorer: Hvad siger kroppen? Og sindet? Og lysten til at arbejde? Og min økonomi? Og hvad med arbjedsmarkedet? Er det klar til en gammel udgave af mig en gang i 2047? Og hvad med Sandra? Hun er hele ni måneder yngre end jeg er. Skal jeg vente med at gå på pension til hun er 67?

Skal nutids-jeg’et bestemme, vil jeg nok helst på “halvpension,” når jeg runder de 67. Ja, jeg kunne da faktisk godt tænke mig at gå på halvpension nu. 15-20 timers arbejde hver uge, hele livet. Det giver vel en meget god balance mellem arbejde og fritid. Men det er jeg for fattig til. I hvert fald lige nu.

Under alle omstændigheder: Jeg har (for længe siden) fundet min interesse – at nørkle med små foto- og videoproduktioner, og publicere dem rundt omkring på nettet. Det kan jeg blive ved med resten af livet, og formentlig lave en lille skilling på det i ny og næ. Så betyder pensionsalderen lige pludselig lidt mindre.

Mest af alt handler det med pension vel primært om ubetinget frihed: Hvis jeg var pensionist, ville jeg nok gøre en stor del af de samme ting, som jeg gør i dag: Fotografere, lave små videoer, lave et website i ny og næ, afholde en workshop og sådan lidt. Jeg ville bare ikke gøre det hver morgen kl. 08.30;-)

Hvad med dig – hvad er dine tanke om at gå på pension?

Skriv et svar