Agfa Reusable 35mm

Jeg gav mig selv en kalendergave i vinters: Et “Agfa Reusable 35mm Camera.” Det kostede kun 199 DKK hos kamerahuset – til gengæld er det også det dårligste kamera jeg nogensinde har prøvet….

Kameraet

Kameraet er en ret simpel konstruktion – det minder konstruktionsmæssigt om et engangskamera, bare med en lem bagpå, så man kan skifte filmrulle. Så det gælder bare om at få fat på en film, putte et AAA-batteri i og skyde løs.

Agfa genbrugeligt 35mm kamera
Kameraet bruger et AAA-batteri til blitzen

Og det er ret nemt at skyde løs, for der er ikke mange knapper og dikkedarer at tænke over: Kameraet har et objektiv med fast blænde på f9, og man kan ikke fokusere på nogen måder. Så man skal bare sørge for at holde sit motiv 1-3 meter fra kameraet, så bliver det nogenlunde skarpt.

Agfa genbrugeligt 35mm kamera
Udløseren – den vigtigste knap på kameraet

Er man et sted med svag belysning, kan man trykke på den sorte knap på forsiden af kameraet for at aktivere blitzen.

Agfa genbrugeligt 35mm kamera
Tryk på knappen for at aktivere blitzen

Efter hvert foto, skal filmen skrues frem på hjulet bagved, og når sidste foto på filmrullen er taget, skal filmen rulles tilbage manuelt og sendes til fremkaldelse.

Det gode

Jeg har altid godt kunnet lide udstyr, der er lige til at tage frem og anvende uden at læse en manual. Jeg læser aldrig manualen. Og det kan man med lige præcis det her kamera.

Der er også noget rart i at putte en rulle film i kameraet, og så tage på tur vel vidende at der maksimalt kommer 24 eller 36 billeder ud af det. I forhold til digital fotografering, bliver skydehastigheden sat ned, billederne bliver lidt mere velovervejde, og der er mindre redigeringsarbejde efter.

Men…

Det dårlige

Kameraet giver ret elendige billeder. Jeg kan normalt godt lide billeder lomo-stil, men det her er for dårligt. Jeg fyrede to ruller film af, og en del af billederne blev slet ikke til noget…

Fejleksponering - Agfa Reusable 35mm Camera
En del af billederne blev ikke til noget…

Andre var helt fejleksponerede.

Fejleksponering - Agfa Reusable 35mm Camera
Fejleksponeret foto

De billeder, der blev til noget, har faktisk en meget flot lomo-æstetik. Men jeg bryder mig ikke om at et kamera er upålideligt…

Billederne

Jeg havde kameraet med ved et par forskellige lejligheder. Først på en lille tur rundt i Ørestad og Naturpark Amager:

Dernæst en tur til Bognæs Skov på Tuse Næs:

Og en tur til skatebanen i Musicon, Roskilde:

Afrunding

Som du nok kan fornemme, er jeg ikke specielt imponeret over kameraet. Jeg har fået bedre resultater med engangskameraer end med det her. Så jeg kommer nok ikke til at bruge Agfa Reusable 35mm Camera igen…:-(

Skriv et svar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.