Bag kameraet: Kalvebod Fælled om vinteren

I starten af 2019, brugte jeg et par kolde vintermorgener og eftermiddage på at udforske Kalvebod Fælled, et stort grønt naturområde tæt på mit hjem.

Jeg gav mig selv den udfordring at skyde en video med et minimalt kit: Mit Panasonic GH5, et 12-60mm f2.8-f4 objektiv, et Syrp Variable ND filter, et lille Manfrotto bord-stativ og et Cam Caddie.

Panasonic GH5 med 12-60mm f2.8-4, Syrp ND filter, Manfrotto stativ og Cam Caddie
Panasonic GH5 med 12-60mm f2.8-4, Syrp ND filter, Manfrotto stativ og Cam Caddie

Det virkede alt sammen meget fint: GH5’eren og objektivets stabilisering virkede særdeles godt, selvom Kalvebod Fælled til tider bød på meget kraftige vindstød. Det lille stativ og Cam Caddien, kombineret med Panasonics stabilisering, var nok til at gøre videoen relativt stabil.

Men der var alligevel en ting, der var knap så godt: Syrp ND Filteret gav nogen underligt farvede pletter, specielt i situationer med modlys.

Syrp Dark Variable ND filter – læg mærke til de blege farver i den venstre del af billedet, og de grønne pletter i halmet
Syrp Dark Variable ND filter – læg mærke til de blege farver i den venstre del af billedet, og de grønne pletter i halmet

Videomaterialet så i bund og grund bedre ud, når jeg skød med meget høje blændetal end hvis jeg brugte ND-filtret. Men det fandt jeg først ud af efter indspilningen: Jeg havde prøvet at holde mig til “double the frame-rate” reglen, og brugt ND-filtret til at dæmpe lyset, så jeg kunne skyde i 25/50p. Så jeg måtte bruge lidt tid på at korrigere ND-filtrets uheldige farver ved hjælp af masker i Final Cut Pro.

Anyways, tag et lille kig på min video, Kalvebod Fælled om vinteren;-)

1 kommentar

Tilføj din

Skriv et svar