Captain Marvel: Retro webdesign når det er bedst

I marts måned for lige knap et år siden, nåede superheltefilmen Captain Marvel i al ubemærkethed de danske biografer. Jeg kendte intet til filmen indtil for lidt siden…

Jeg fik et tip fra min ven, Malthe Hartmann, om at der var lavet det vildeste retro website til markedsføring af filmen… Og sikke en fest!

Marvel.com/captainmarvel sender beskueren tilbage til fremtiden – en gang midt i halvfemserne, hvor begreber som multimediesdesign, cd-rom’er, gif-animationer og clip-art kunne gøre selv en blegfed computernørd til et sex-symbol.

Så skru op for lyden (der er stemningsfuld baggrundsmusik på sitet) og nyd en lille tur gennem et alletiders retro-webdesign – enten ved at løbe det igennem selv på marvel.com/captainmarvel , eller ved at se min screencast fra sitet.

Der er dog én ting, der afslører at sitet ikke er lavet i 90’erne. Der er tale om et (nogenlunde) responsivt webdesign. Så du kan også nyde det via mobilen.

Og så er der også en sidste lille, skjult godte: Tryk “vis kildekode,” og du ser et stort billede lavet af tekst – et stort ASCII-art kunstværk. Det var også hot i 90’erne;-)

ASCII art i Captain Marvel kampagnesitets kildekode
Vis kildekode: ASCII-art

Anyways, det må nok siges at være årets kampagnesite 2019:-)

Skriv et svar