Dagen derpå: Zombier i storcentret

Torsdag aften. Ørestad ligger kold og forladt. Field’s ser helt tomt ud. Alligevel er John og jeg på vej hen mod hovedindgangen. Vi skal i biografen for at se ‘Dawn of the Dead’ – tror vi. Men vi er knap nået indenfor, før vi bliver angrebet af zombier. De er overalt…

Eventvideo fra CPH:PIX

CPH PIX har i samarbejde med Copenhagen Zombie Crawl lavet noget af en zombie-aften. Jeg troede bare at de ville vise Dawn of the Dead på storskærm, og at jeg så efter et par timer bare kunne tage hjem og sove… Men de gemte på et par overraskelser.

Før filmen Dawn of the Dead blev en dansk zombie-dukkefilm vist. 17 sjove minutter med Zombiewestern: It Came from the West.

Teaser til Zombiewestern: It Came from the West

Derefter overtog filmanmelder Nicolas Barbano scenen med sine teorier om zombier som historiens mest betydningsfulde kreaturer nogensinde. Alt handler om zombier – selv jesu opstandelse. Store klapsalver.

Dawn of the Dead blev sat på lige omkring midnat. Og her gik der nok lidt for meget ekstase i det for mit vedkommende. Efter lidt for meget zombie-virus, og måske mest af alt lidt for mange bajere fra baren, begyndte jeg at være lidt træt og ukoncentreret. Så jeg fik ikke set filmen grundigt nok til at skrive om den her. Det må jeg gemme til en anden gang.

Alt i alt et fabelagtigt arrangement. Det overraskede ved at være meget mere en event end bare en biograftur. Og at se Dawn of the Dead – en kritik af samfundets forbrugskultur – i Skandinaviens største shoppingcenter… Det er bare sjovt:-)

Skriv et svar