Eventfotografering med Lomography Neptune

I sidste indlæg tog jeg hul på en lille trilogi om Lomography Neptune objektiverne. I bedste street-stil fik jeg dokumenteret Nykøbing F på en dramatisk dag i Juni.

I det her indlæg, vil jeg fokusere på Neptune objektiverne til event fotografering.

En langsom event

I første omgang tog jeg Neptune objektiverne med til en forholdsvis stille event: Dokumentation af en Creative Morning.

Opgaven lød på at tage ti billeder til en Instagram carousel inden for en tidsramme på cirka en time. Alle kameraindstillinger er manuelle med Neptune objektiverne, så i forhold til andre kits, er fejlprocenten en anelse højere med Neptune objektiverne. Men med en lille times tid til at få 10 billeder i kassen, skulle der gå meget galt for at bomme den opgave fuldstændig…

En Creative Morning plejer også at være et ret langsomt event: Omkring 30 gæster drikker kaffe, spiser morgenmad og lytter, mens dagens taler fyrer et show af. Så jeg kastede mig frygtløst ud i en omgang event fotografering med Neptune objektiverne.

Godt til personer

Til forskel fra den street-inspirerede tur med objektiverne gennem Nykøbing F, havde jeg i denne omgang meget mere fokus på at fotografere mennesker.

Der var masser af lys i Matrikel 1’s kælderlokaler, og her gjorde Neptune objektiverne det rigtig godt. Der kom masser af artefakter fra modlys, og billederne blev dejligt kontrastløse og matte i farverne. Det lyder måske ikke som opskriften på de bedste fotografier, men sådan kan jeg lide dem. Jeg synes at det giver masser af stemning, og klæder portrætterne rigtig godt.

Se galleriet herunder for eksempler – de er taget direkte fra kameraet, kun med små justeringer af eksponering og beskæring.

Skide dæksel… Men stadig gode objektiver:-)

Under eventet fik jeg bekræftet én ting, der havde irriteret mig allerede under street-testen: Dækslet med skruegevind er en smerte i røven. Det tager lang tid at skrue det af og på, og når man ikke lige har en jakke-lomme at lægge objektivet i, går der for meget tid med at skrue dækslet af og på…

Derudover dukkede der ikke meget nyt op i forhold til sidste tur med Neptune i Nykøbing F. Objektiverne er stadig glimrende, efter min smag. Faktisk gik det mere smertefrit at bruge dem til event-fotografering, end jeg havde regnet med.

Så se med i tredje og sidste del af anmeldelsen, hvor det drejer sig om Neptune objektiverne til videoproduktion.

2 kommentarer

Tilføj din

Skriv et svar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.