På en helvedestur

Jeg møder de fire gutter: Nicklas, Anders, Brian og Casper fra Trash metal bandet Electric Hellride, i en slidt baggård på Islands Brygge i København. De er godt i gang med at pakke deres udstyr i en Tuborg Musikhjælp tour-bus. Turen går til den anden ende af landet: Hammer Smashed Face festivalen i Frederikshavn.

Efter lidt ventetid starter den 5 timer lange køretur til Nordjylland. Stemningen er høj: Bandet har sørget for en chauffør, så de kan nyde weekenden. Og det gøres bedst med høj heavy på anlægget og masser af øl.

For de fire bandmedlemmer handler denne weekend om at larme og have det sjovt. At tage en pause fra hverdagens rutiner med familie og arbejde. Kort sagt: At tage en helvedstur.

Fem timer senere er destinationen nået: Maskinhallen i Frederikshavn. Bandet er i god tid, så der er masser af tid til at gøre merchandise-boden klar, netværke med de andre bands, spille lidt guitar og spise en god mørbradgryde. Meget mere end bare øl, smøger og rock ‘n’ roll;-)

Sound check! Teknikerne løber frem og tilbage, og en røgmaskine går af. Tyk tåge. Men Electric Hellrides soundcheck bliver udført under stor koncentration.

Som dagen skrider frem får Casper Villumsen, bandets vokalist, ondt i halsen. Der er kun et par timer til at de skal stå på scenen, så han prøver at redde stemmen med en kop the. Det er måske ikke heavy rockerens yndlingsdrink, men hva’ faen – hvis bare det virker… Man har jo rundet de 40…

Eventfotografering - På en helvedestur med Electric Hellride

Og endelig: Showtid. Et 60 minutters adrenalinkick, når de lader helvede bryde løs på scenen. De gennemgår en transformation fra at være flinke fyre bag scenen til herskerne fra helvede på scenen. Og det er tydeligt at se at de nyder det…

Efter showet: Herskerne fra helvede bliver de flinke fyre igen. Der bliver delt komplimenter ud back stage og givet masser af håndtryk, og udstyret bliver omhyggeligt pakket ned igen. Transformationen er fuldendt. Igen.

Eventfotografering - På en helvedestur med Electric Hellride

For yderligere informationer: Se Electric Hellrides officielle hule på nettet!