Et døgn i Ørestad – Efterår 2019

Ørestad i København: Den første bygning blev færdiggjort i 2001. Siden da er det gået hurtigt: I 2019 er der over 15.000 indbyggere og mere end 20.000 arbejdspladser i Ørestad.

Ørestad er delt i to: Den nordlige del, som ligger meget tæt på det centrale København, og den sydlige del, som ligger omtrent 5 kilometer fra centrum.

Det rigtige Ørestad

Den sydlige del af Ørestad kaldes ofte “det rigtige Ørestad,” fordi bydelen ikke er tæt knyttet til resten af København, og derfor skal udvikle sit eget byliv og sin egen identitet. Og onde tunger vil sige at det ikke rigtigt er lykkedes endnu…

Jeg bor selv i Ørestad, og elsker at følge og dokumentere bydelens løbende udvikling. I efteråret 2019, gav jeg mig den opgave at lave en foto-serie af “det rigtige Ørestad.”

Om foto-projektet

Foto-serien blev skudt over et par dage i Oktober 2019. Den simulerer en dags udflugt gennem bydelen, og starter i vest ved solopgang. Derpå går turen videre til syd i løbet af morgenen, og bevæger sig fra syd til nord i løbet af dagen, for at ende i den nordlige del af “det rigtige Ørestad” ved solnedgang. Derpå går turen sydpå i nattens mulm og mørke…

Et døgn i Ørestad i Magasinet KBH

Et døgn i Ørestad kom i Magasinet KBHs foto-sektion kort før julen 2019.

Et døgn i Ørestad i magasinet KBH
Magasinet KBH: Foto-sektionens forside

Et døgn i Ørestad i Magasinet KBH
Magasinet KBH: Et døgn i Ørestad foto-serien i Magasinet KBH

Se også: https://www.magasinetkbh.dk/foto/et-dogn-i-orestad

Skriv et svar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.