Gurre sø rundt

Gurre sø rundt er en vandretur på lige knap 10 km. Er den en tur værd? Det er en god distance til en lille hverdagstur, men set med fotografens øjne er den lidt kedelig…

Ruten

Jeg parkerede ved en gammel lade på Gurrevej 447. Det er et fint sted at starte, for så kan man tage turen “mod urets retning.” Start med at gå nordpå gennem Ørsholt skov.

Gurre sø rundt
Kort fra © OpenStreetMap-bidragsydere – Open Street map er åbne data

Ørsholt skov er en privat skov, så man må kun opholde sig i den når solen er oppe, så det er rart at få overstået den del først, hvis man tager turen om aftenen.

Derefter gælder det så bare om at følge stien hele vejen rundt om søen…

Tæt skov

Skoven er ret tæt. Ørsholt skov byder på et par fine små detaljer som små huse og fiskerianlæg.

Men turen er lidt kedelig om aftenen: Solens stråler har svært ved at trænge gennem træerne, så det bliver ikke til så mange flotte solnedgangsbilleder. Det hele bliver hurtigt lidt dunkelt, og der er ikke så mange steder med fri udsigt til vandet.

Jeg fandt dog et par steder med hæderlig udsigt. Så jeg skød løs, og fik så til sidst travlt med at komme hjem…

Nem rute med mange myg

Ruten er ret nem at gå – der er ikke så mange steder at gå forkert. Der er en lille forgrening ud til Storø, hvor man kan gå forkert. Den måtte jeg springe over på grund af tidsmæssige årsager. Og så er der et par hvilesteder og en bålplads.

Sidste del af ruten ved Tikøbbugten har fået ny, høj belægning en bro hist og her. Så det er ret nemt at nå tørfoddet rundt. Myg er en anden sag: Jeg blev næsten spist levende.

Selvom det var midt i juni måned, blev det ret mørkt lidt efter kl. 22.00. Så jeg måtte springe Skovriddersletten over, og gå langs Gurrevej i stedet.

Anbefaling

Alt i alt en fin vandretur, hvis du bare skal have lidt luft. Jeg havde det hele stort set for mig selv. Men set med fotografens øjne er andre ruter flottere – skal det være en aftentur i Nordsjælland, vil jeg anbefale Hornbæk Plantage i stedet:-)

Skriv et svar