Kalvebod Brygge 2020

Sensommer 2020. Arbejdet er så småt gået i gang igen efter 5 måneders nedlukning. Men det er en stille opstart, så der er tid til at teste lidt udstyr.

Jeg har lidt udstyr at teste, og beslutter mig for at fange sensommerstemningen ved Kalvebod Brygge – se selv med:-)

Sony NP-F960 til BMPCC4K

BMPCC4K med Tilta Cage, Sony NP-F960 batteri og et par Lumix objektiver
BMPCC4K med Tilta Cage, Sony NP-F960 batteri og et par Lumix objektiver

Udstyret jeg har sat mig for at prøve er et nyt batteri-setup til mit Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K: Et Sony NP-F960 batteri monteret med en adapter på min Tilta Cage. Det giver et par timers skydetid på ét batteri.

Batteriholderen/adapteren er en “Alvin’s Cables BMPCC4K Power Supply Mount Plate for Sony NPF F970 Battery,” som jeg desværre måtte købe via Amazon.de for 40 EUR (jeg undgår helst Amazon).

Sony NP-F960 batterierne kan man få ret billigt – jeg har en del af dem liggende fra andet udstyr. Så det giver rigtig mange timers skydetid for næsten ingen penge:-)

Batteriet sidder til gengæld ikke helt vildt godt – jeg har monteret det på siden af top-håndtåget. Det er ok, men går lidt ud over ergonomien. Og regn- og stænktæt er det nok heller ikke.

Sammen med et par Panasonic Lumix objektiver (12-35mm f/2.8 og 35-100mm f/2.8) med indbygget stabilisering giver det et nogenlunde let setup til håndholdt video.

Så det nye setup er accepteret:-)

Er Kalvebod Brygge bedre end Islands Brygge?

Undervejs i videoskydningen dukkede et lille spørgsmål op: Er Islands Brygge eller Kalvebod Brygge bedst?

Kalvebod Brygge er ofte blevet udskældt for at være kedelig og livløs, specielt sammenlignet med Islands Brygge. Men jeg synes faktisk at der er masser af liv. Næsten for meget. Og på Islands Brygge siden er der FOR meget liv.

I slutningen af juli var jeg ude og teste noget andet udstyr, og lavede en lille Islands Brygge video i forlængelse af det. Det var vist nok en udsædvanligt stille aften på Islands Brygge – se selv med i indlægget Islands Brygge 2020.

Men alt ialt: Kalvebod Brygge er min favorit af de to;-)

Skriv et svar