Lomografi – hva’ er det?

Lomography Diana F kamera
Diana F – et kamera af ret ringe kvalitet

Et lomografi? Ja, det er egentlig bare et fotografi skudt uden videre omtanke, og med noget foto-udstyr af ret alternativ kvalitet. Lomografier skydes ofte på gode, gammeldags filmruller.

Det kan måske lyde lidt anti-fotograf-agtigt. Men en del foto-entusiaster dyrker den slags, og ser det som en foto-genre eller endda en livsstil.

Lomo-regler

Der er faktisk et ret stort community af lomografer på Lomography.com, og hardcore lomografer har 10 regler, de lever efter (se lomography.com/about/the-ten-golden-rules for yderligere info):

  1. Tag kameraet med overalt
  2. Brug det på alle tidspunkter – dag og nat
  3. Lomografi er ikke en forstyrrelse af dit liv, men en del af det
  4. Prøv hofteskuddet!
  5. Gå tæt på de objekter du har et ønske om at lomografere
  6. Tænk ikke (William Firebrace)
  7. Vær hurtig
  8. Du behøver ikke at vide hvad du fanger på film på forhånd
  9. Heller ikke efter
  10. Du skal ikke bekymre dig om nogen regler (det er min yndlingsregel)

Jeg er selv stor tilhænger af at skyde “lomo-style,” og jeg elsker den æstetik, der følger med. Men jeg synes også at det er lidt (for) besværligt at skyde på film, og det lever ikke helt op til nutidens “skyd og publicer med det samme” trend. Så tag kig på mine digitale lomografier, hvis du er mere interesseret i det digitale workflow.

Tag et kig på mine første “rigtige” lomografier fra Mikkas 3 års fødselsdag nedenfor, hvis du gerne vil have et skud analog lomografi inspiration. De er skudt på et Fuldformat Diana F og fremkaldt hos Lomography i Østrig.

Og hold øje med mine analoge lomografier – der kommer løbende flere:-)

2 kommentarer

Tilføj din

Skriv et svar