Lübeck by night

Tilbageblik: Julen 2015. Jeg gav mig selv en lille julegave (jeg kan altid bedst lide de gaver, jeg giver mig selv): Et Panasonic Lumix GX8 kit med et 12-35mm f/2.8 og et 25mm f/1.7 objektiv. Mit første spejlløse systemkamera.

Et par dage senere tog jeg Sydpå med familien for at fejre nytår. Hele vejen til Lübeck. Jeg havde mit nye kamera med mig, så jeg kunne teste dets foto- og videoegenskaber.

Det blev til en del familiefotos, som jeg ikke vil bruge til at trække livslysten ud af dig med. Men jeg fik også en friaften, hvor det blev til en lille serie billeder af Lübeck om natten.

Micro Four Thirds, herunder GX8, kritiseres ofte for halvsløje præstationer under mørke forhold. Og ja, måske er det ikke perfekt, men det fungerer ganske fint til webbrug.

GX8 fire år senere?

Siden mine første oplevelser med mit GX8, har jeg fået mange andre systemkameraer: Et Sony A7, et Panasonic GH5, et Panasonic G9 og et Blackmagic Pocket Cinema 4K.

De er alle bedre end GX8 – i hvert fald på papiret. Men GX8’eren er stadig en af mine favoritter, og jeg bruger det jævnligt.

Jeg elsker den vipbare søger (viewfinder), der ofte betegnes som lidt unødvendig. Kameraet ligger også godt i hånden, det er ret robust, og så er det efterhånden også blevet så billigt, at man kan behandle det lidt hårdhændet, uden at bekymre sig.

Og så fungerer det også meget godt som en hybrid mellem et fotografiapparat og et videokamera, selvom den højeste frame rate i 4K er 25p, og der er en lille crop-faktor, når der skydes i 4K.

Det blev også til en lille test af video-mulighederne tilbage i Lübeck i 2015, herunder også et par små time-lapses og sådan:

Ferie/familievideo: Lübeck med et Panasonic GX8 (2015)

Så kommer jeg til at smadre mit GX8 eller glemme det et sted, køber jeg mig nok et nyt, eller opdaterer til den nyeste version, GX9:-)

Skriv et svar