SLR Magic Toy Lens til M43

Jeg var et smut på Bornholm i sommers, og havde et SLR Magic Toy Lens til Micro Four Thirds objektiv med mig. Skidtet kostede 495 kroner hos Goecker, så jeg havde selvsagt store forventninger til det. Og efter en uges tid med objektivet, var dommen klar: Det er alle pengene værd:-)

Uhhuuu - SLR Magic Toy Lens til Micro Four thirds klasker røv...

Tech specs

Med en brændvidde på 26mm (svarende til 52mm full-frame) og en maksimal blænde på f/1.4 kan man vel nok kalde det en “nifty-fifty.”

Nifty-fifty: Et særdeles godt 50mm objektiv til en forholdsvis god pris: Typisk kan et 50mm på f/1.8 fås ret billigt, da det kan laves med en forholdsvis simpel konstruktion

Et miks af forskellige kilder fundet på nettet

Objektivet er fuldt manuelt, både hvad angår fokus og eksponering. Så fejlraten er selvsagt noget højere end med andre objektiver. Men det gør ikke så meget: Der er masser af kromatisk aberration, vignettering og andre fejl. Så en fejl fra eller til betyder ikke så meget. Det gælder bare om at skyde fra hoften i bedste lomo-stil.

Kromatisk aberration: farvede omrids i kontrastfyldte overgange i dine fotos.

digitalfoto.dk

At skyde fra hoften, var også hvad jeg gjorde på Bornholm (Jeg var der med to børn og svigerfamilien, så der var ikke tid til langsom fotografering). Og se bare resultaterne:

Billederne er skudt med et Olympus OM-D EM-10 Mark iii med manuelt indstillet blænde og lukkertid, auto ISO. Manuel fokus. Standard farveprofil, skudt i jpg-format.

Swirly bokeh

Som noget interessant, kan objektivtet lave en ganske god “swirly bokeh,” hvor det ser ud som om motivets baggrund bliver “vredet” rundt. Et godt objektiv til det er f.eks. Lomography Daguerreotype, men det er ca. 9 gange så dyrt som SLR Magic Toy Lens. Så er det den effekt du søger, er det her en dejligt billig måde at skabe den.

Stefan Grage - flot fyr med masser af swirly bokeh i baggrunden: Fotograferet med et SLR Magic Toy Lens
Masser af swirly bokeh!

Matcher objektivet dit tøj?

Som en sjov lille gimmick, følger der en række gummi-ringe med til objektivet. Dem kan man bruge til at matche kameraets udseende med f.eks. ens tøj. Jeg bruger den gule og lyserøde ring, så objektivet matcher farerne på mit website;-)

Med objektivet følger en række farvede gummiringe med til at pynte det
Med objektivet følger en række farvede gummiringe med til at pynte det

Afrunding

Man køber ikke et SLR Magic Toy Lens objektiv for den sublime skarphed eller den hurtige autofokus. Men skidt med det – det gælder bare om at have det sjov med det, og skide på kvaliteten. Det er dejligt befriende, og på samme tid kan man få nogen ret stemningsfulde billeder ud af det. Så køb et – det er billigere end en bodega-tur:-)

Felix spiser is GIF
Uhhhm!
Felix spiser is GIF
Mums!

Skriv et svar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.