The Million Dollar Homepage

The Million Dollar Homepage ser ikke ud af meget. Tjah, man kan endda fristes til at sige at sitet er ret grimt. Alligevel gjorde sitet Alex Tew rig, da han lancerede det tilbage i 2005.

Alex, en ung englænder, havde brug for penge til at betale for sit universitetsophold. I stedet for at søge et bijob i den lokale butik eller pub fandt han på at lave et website bestående af 1000 x 1000 pixels, og sætte hver pixel til salg for én dollar.

Køberne skulle minimum købe 10 x 10 pixels (100$), og fik så mulighed for at få et link og et billede på de købte pixels.

Million dollar homepage BIG
BIG ikonet

Lad os se på “BIG” ikonet illustreret ovenfor som eksempel: Ikonet er 50 x 20 pixels = 1000 pixels, og har dermed kostet 1.000$ at købe. Det svarer vel til ca. 6.000 kroner på daværende tidspunkt – en god slat penge for en så usikker investering, hvis man har været første køber på sitet…

Men salget gik strygende – så godt at mange andre begyndte at lave websites efter samme koncept. Efter et halvt års tid havde Alex fået solgt alle de 1000 x 1000 pixels, og dermed rundet en indkomst på én million dollars. Pengene endte med at blive brugt på alt muligt andet end universitetet, for Alex droppede ud igen efter et semester.

Sitet har gennem tiderne haft rigtigt mange besøgende, og kører stadig i bedste velgående i dag, selvom Alex blot havde lovet at holde sitet kørende i 5 år.

Sitet har en page rank på 6 ud af 10 i henhold til chekcpagerank.net, selvom mange af linkene på sitet er efterhånden døde. Og det er synd, for det er trods alt et stykke webdesign-historie. ..

Men hvis Alex får brug for penge, kan han vel bare sælge de døde links til nye investorer…;-)

Skriv et svar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.