Utterslev Mose rundt

Når jeg hører “Utterslev Mose,” forestiller jeg mig et lidt skummelt sted, hvor Københavns underverden kører ud for at dumpe lig og lave lyssky handler. Men jeg var på udkig efter en lille formiddagsvandretur i nærheden af København, og Utterslev Mose rundt matchede kriterierne. Så jeg tog chanchen (med livet som indsats)…

Start: Grundtvigskirken

Jeg elsker Grundtvigskirkens bombastiske ydre på toppen af Bispebjerg Bakke. Så selvom der er adskillige p-pladser rundt om Utterslev Mose, valgte vi Grundtvigskirken som startsted.

Grundtvigskirken

Fra Grundtvigskirken gik turen videre gennem de blomstrende kirsebærtræer på Bispebjerg Kirkegård og hen til vores startpunkt: Østmosen ved Mosesvinget.

Kirsebærtræerne på Bispebjerg Kirkegård
Kirsebærtræerne var næsten i fuld blomstring

Turen rundt om Østmosen, Midtermosen og Vestmosen er en let tur på lige knap 8 km, og tager ca. 2 timer i afslappet tempo.

Utterslev Mose rundt
Utterslev Mose rundt – Kort fra © OpenStreetMap-bidragsydere – Open Street map er åbne data

Dertil kommer turen fra Grundtvigskirken: Det tog en halv times tid at komme gennem Bispebjerg Kirkegårds Corona-rute.

Utterslev Mose rundt

Turen var langt mere posh end jeg havde regnet med: God sti, fin natur og flotte (dyre) villaer langs ruten. Der var mange mennesker, kaffevogne, fugle-udkigstårne og lokummer på ruten. Med andre ord: Et sted hvor det er svært at lave lyssky forretninger. Selv Tingbjerg og Høje Gladsaxe ser charmerende ud fra mosen.

Afrunding

Jeg er positivt overrasket over turen rundt om Utterslev Mose. Turen er pænere end ventet, og en god blanding af natur og byliv. Men ud fra et fotografisk perspektiv er det en lidt flad oplevelse (medmindre man er til fuglefotografering…).

FAQ om Utterslev Mose rundt

Hvor lang er vandreturen Utterslev Mose rundt?

Lige knap 8km, hvis du springer Højmosen over

Hvor lang tid tager det at gå Utterslev Mose rundt?

Ca. 2 timer, hvis du tager det i tilbagelænet tempoUtterslev Mose rundt

Er der offentlige toiletter ved Utterslev Mose?

Der er mange mennesker på stierne, så det kan være svært at finde et ugenert træ at pisse ved. Men der er mange lokummer hele vejen rundt om mosen. Så man kan sagtens drikke masser af øl og kaffe på vandreturen.Kort over Utterslev Mose

Kan man få kaffe tæt ved Utterslev Mose?

Ja, der er mange kaffevogne, specielt på sydsiden.

Er der parkeringspladser ved Utterslev Mose?

Man kan parkere på de fleste villaveje i nærheden af Utterslev Mose. Dertil er der en masse parkeringspladser rundt om mosen.


Skriv et svar