Vandretur: Helsingør-Hornbæk

Jeg møder Steen, Casper og Christian i Helsingør. Vi har sat os for at vandre fra Helsingør til Hornbæk, en rute på ca. 13km.

Vandretur Helsingør - Hornbæk
Helsingør-Hornbæk: Kort fra © OpenStreetMap-bidragsydere – Open Street map er åbne data

Vejrudsigten har lovet godt vejr hele ugen, men nu ser skyerne over Helsingør pludselig noget bekymrende ud.

Efter få kilometer må vi søge ly under halvtaget på en lokal tennisklub. Ventetiden bliver brugt på chips, forfriskninger og røverhistorier. Jeg er nok ikke den eneste, der er lidt bekymret for resten af aftenen, men ingen siger noget om det. Og efter lidt ventetid klarer det op.

Første del af turen er lidt tam. Ud over en flot regnbue over Øresund, er der stort set ikke andet at se end asfalt og dyre villaer ud til vandet. Og vejret ser stadig lidt tvivlsomt ud…

Men vi fortsætter. Ved Hornbæk plantage klarer det hele op, og naturen viser sig fra sin flotteste side.

Steen har en lille lommelærke med, fyldt med whisky. Godt tænkt. Det tager nogen timer at vandre de 13 km, så vi har brug for noget at styrke os på. Og den lille opstrammer sørger for at humøret bliver højt.

Vi når frem til Hornbæk strand. Byen er næsten lukket ned på grund af Coronaen. Men stranden står flot i dagens sidste solskin. Og en enkelt bod på byens lille madmarked sælger øl. Skål – og tak for vandreturen:-)