Video med Lomography Neptune

I de sidste to indlæg har jeg brugt mine Lomography Neptune objektiver til street- og eventfotografering.

I det her indlæg, vil jeg fokusere på Neptune objektiverne til video produktion.

Natvideo ved Nørreport

Jeg tog objektiverne (og et Sony a7r ii) med mig ud til Nørreport, for at fange lidt natstemning. Jeg havde en idé om at de ville passe godt til natvideo på grund af de mange artefakter der opstår, når man skyder i modlys. Og det virkede efter hensigten – se videoen nedenfor.

Lomography Neptune objektiverne er ikke de mest lysstærke objektiver. Det betød også at jeg måtte skyde med forholdsvis høj ISO. Men når man skyder med den slags objektiver, betyder lidt støj fra høj ISO ikke så meget.

Der er ikke nogen optisk stabilisering i objektiverne, hvilket betyder at man enten skal stabilisere selv, eller bruge et kamera med indbygget stabilisering. Det betyder mere når det kommer til videoproduktion i forhold til fotografering.

Jeg gik efter stabilisering i kameraet, og skød håndholdt med Sony a7r’ets indbyggede stabilisering. Den er ikke så god som f.eks. et Panasonic GH5s indbyggede stabilisering, men jeg har ikke noget mod de rystelser, der er kommet med her. De passer fint til resten af det visuelle udtryk.

Alt i alt var jeg godt tilfreds med Lomography Neptune objektiverne til video – jeg synes næsten af de giver mere pondus for pengene til video end til foto.

Afrunding og anbefalinger

Jeg har brugt Neptune-objektiverne til street- og eventfotografering og videoproduktion. Og jeg har nydt det i alle tre sammenhænge.

Objektiverne byder på en god lomo-æstetik med masser af modlys-artefakter, men kan også bruges til de lidt mere seriøse billeder, da de er forholdsvis skarpe. Og så er de lette at have med over alt.

Så jeg kan varmt anbefale at købe dem – og for ca. 4.400 DKK (eller ca. 1500 per objektiv) er det et af de billigere prime-kits på markedet:-)

2 kommentarer

Tilføj din

Skriv et svar