Zombies: A Record of the Year of Infection

Her til jul fik jeg en alletiders overraskelse af min bror: Den illustrerede bog ‘Zombies: A Record of the Year of Infection’ af Don Roff og Chris Lane. Bogen er flot sat op og ser spændende ud – men den holder desværre ikke hele vejen…

Historien

Bogen forestiller at være et genoptryk af en dagbog skrevet af den 32-årige blodspecialist, Dr. Robert Twombly.

Den 7. januar 2012 bryder en verdensomspændende nekrotisk virus ud, mens Twombly er på arbejde. Han barrikaderer sig med et par kolleger, men én efter én bliver de zombificeret. Han bliver nødt til at flygte fra hospitalet, og det starter en lang rejse tværs gennem landet.

Efter smitte tager det ca. 2 dage at blive udviklet til en sløv, klodset og kødhungrende zombie. Virussen rammer 90% af alle mennesker, så zombierne lurer rundt om hvert gadehjørne.

Via radiotransmissioner og andre overlevende, får Twombly flere informationer: Virusen skyldes genmodificerede madvarer, og den kan ikke tåle kraftig kulde. Derfor er der små kolonier af overlevende i de nordlige egne. Så Twomblys rejse går mod nord, mod de overlevende.

Resten af dagbogen bruges til at beskrive hans rejse, og de mennesker han møder: De tossede, de hæderlige – der selvfølgelig allesammen dør, og eneboerne. Han når frem til de overlevendes by i det nordlige Canada – og badabing – så slutter dagbogen!

Found footage problemet

Bogen er i found footage genren, hvilket betyder at man godt kan gætte sig til at fortælleren i historien ikke overlever. Men den stopper nu alligevel lige lovlig brat. Det virker som om forfatterne har fået stillet ca. 70 sider til rådighed og er begyndt at skrive uden at tænke på at slutningen skulle med… Og så er der det evige problem med found footage genren: Hvem filan dokumenterer ALT midt i en krisesituation, som en verdensomspændende zombieinfektion nu er? Det er meget flot med en masse blodige illustrationer i bogen, men det holder ikke at forfatteren skulle have tegnet dem i sin dagbog undervejs… Til gengæld er beskrivelsen af zombierne meget fin, og godt illustreret.

Dommen

Dommen er at det ikke kan betale sig at investere i bogen. Bevares, den er god lokumslæsning, men så heller ikke mere end det. Desuden er der heller ikke til så mange lokumsbesøg… Den er ret hurtigt læst. Illustrationerne er generelt ok, men en del af dem ser ud til at være lavet i løbet af meget kort tid

2 smileys fra min side…

Skriv et svar